20.6.2013

Predsednikov blog: Uživajte počitnice

Nogometno življenje je poseben način življenja. Zmage in porazi so sestavni del odraščanja, vmes pa prilagajanja, številni takšni in drugačni pogovori, različni interesi, veselje, jeza, razočaranja, takšna in drugačna čustva. Ampak zdaj je pred nami čas počitnic. Za večino je to čas, ko lahko vsaj malo pozabimo na obveznosti, treninge in tekme.


Vsem našim mladim nogometašem in njihovih staršem, trenerjem in vsem sodelavcem želim čim več brezskrbnih dni, spočijte se od nogometa in uživajte na način kot vam najbolj ustreza. Vse prehitro bo tu spet čas, ko bomo spet v novi tekmovalni sezoni, s treningi, tekmami in spet bomo polni adrenalina in čustev. 
 

Ampak predno se spet srečamo vam poleg lepih želja poklanjam še dober nasvet. Temeljito razmislite, kaj si vaš otrok resnično želi in ali se že zaveda kakšen je edini način, da svoj cilj doseže. Cilji so lahko tudi različni od razvijanja vrednot, do čisto tekmovalnih ciljev. Pomembno pa je, da so to predvsem cilji vaših otrok in ne vaši zasebni cilji. 
 

Odraščanje je zahtevna stvar. Sam kot predsednik se zelo dobro zavedam, da je moje poslanstvo lahko le pomoč mladim, da skupaj z vsemi sodelavci in starši, tem mladim posredujemo prave izkušnje in vrednote, ki bodo za njih pomembne. Čeprav imajo v vsakdanjem življenju naši otroci žal preveč slabih zgledov in živimo v obdobju vprašljivih vrednot, pa je naša dolžnost v NK Bravo, da  v našem klubu živimo in delamo v sožitju s svojo vestjo in še boljšimi vrednotami, kot se z njimi trenutno srečujemo skoraj na vsakem koraku. Zato sem pripravljen še naprej nameniti potreben čas in denar. 
 

Zavedam se, da nas na tej poti čaka še precej težav in dejstva, da je do cilja še zelo daleč. Prepričan pa sem, da je cilj pravi in da je tudi naša zgodba, kljub napakam, ki jih delamo prava. Tudi nobenemu ne zamerim, ki se z mojim razmišljanjem ne strinja. Vsak lahko izbere svojo pot, svojo zgodbo, išče takšne in drugačne poti in bližnjice. In ker kljub vsemu živimo še vedno v svobodni državi, verjamem, da nas bo kdo tudi zapustil in da bodo na njihova mesta prišli novi, ki iščejo prav takšno zgodbo kot je Bravova.
 

Še enkrat hvala vsem, ki ste nam pomagali zgodbo sezone 2012/2013 pripeljati do konca. Čestitam vsem, ki ste kot člani NK Bravo dosegli mnoge imenitne zmage. Po počitnicah pa začnemo pisati novo zgodbo Brava. Pozabimo na morebitne zamere in napake in optimistično vstopimo v novo sezono, ki bo v mnogih pogledih spet nova zanimiva izkušnja v odraščanju in življenju naših mladih nogometašev, kot tudi v življenju vseh nas ostalih, ki jih spremljamo in mnogokrat pozabimo, da se moramo skupnosti vsi malce prilagajati in da se bomo še vedno morali tudi mi še marsičesa naučiti. 
 

Prav vsi smo lahko še boljši.
 

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje.
 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI