14.6.2013

Blog predsednika: ''Vredno razmisleka''

Vsak klub išče svoje mesto pod soncem. Mladi nogometaši in njihovi starši, še posebej tisti boljši se vsak prestopni rok znajdejo pred dilemo. Ostali v klubu, ali zamenjati sredino. Tako je povsod tudi v NK Bravo. Dilema je toliko večja, v kolikor posamezni trenerji pogosto kličejo starše in jih sprašujejo, ali morda ne bi razmišljali o zamenjavi klubske sredine.
 

Pri tem ne manjka tudi sladkih besed in obljub. 
 

Zadnje dni veliko razmišljam o tem in se sprašujem, kaj storiti. Po temeljitem razmisleku, sem se odločil, da ne storim ničesar. Predvsem pa, da ničesar ne bomo obljubljali, česar ne bomo uspeli izpolniti. Če nekdo ne želi več ostati v NK Bravo, ga nima smisla prepričevati o nasprotnem. V kolikor misli in je prepričan, da mu bo drugje boljše, je boljše da naš klub zapusti. 
 

Razumem tudi tiste, ki so v stiski in jim je pomemben vsak euro. Spoštujem vsakega, ki pride v klubske prostore in pošteno pove razloge, zakaj bi zamenjal klub. Prisluhnili jim bomo, se pogovorili in poiskali za vsakega najboljšo rešitev. Predvsem pa bomo vsi imeli čisto vest, ne glede na končno odločitev.
 

To je zelo pomembno, saj nikoli ne vemo, kaj nam bo prinesla prihodnost. Zakaj bi si po nepotrebnem zapirali vrata. Ne nazadnje gre tudi za vzgojo in zato kakšne so tiste vrednote, ki jih želimo ceniti.
 

NK Bravo ni popoln klub. Sam in tudi moji sodelavci smo že naredili napake. Se pa učimo in nabiramo  izkušnje. Vedno bolj se vsi zavedamo, da  smo v klubu zato, da sledimo svojemu poslanstvu, filozofiji, strategiji in točno določenim skupaj opredeljenim ciljem. S ponosom lahko povem, da je sistem Bravo vsako leto boljši, da posluje transparentno, redno poravnava svoje obveznosti in mladim omogoča za slovenske razmere dober nogometni in osebnostni razvoj.
 

Pri tem ostajamo realni in nimamo nemogočih ciljev, ki jih ne bi mogli doseči. Še zdaleč pa ni vse v naših rokah. V kolikor mladi nogometaši ne razumejo, da je vse odvisno od njihovega dela, prizadevnosti in odrekanj, potem pač ne bodo postali vrhunski športniki. Ne v Bravu in ne v drugih klubih. Pa naj si to njihovi starši še tako močno želijo.
 

V sistemu Bravo katerega del je NK Bravo, smo ponosni, da so tisti mladi nogometaši, ki so nam zaupali v pravkar končani sezoni med nogometaši svoje generacije odigrali daleč največ minut v prvi SNL. Naj naštejem samo nekatere: Gregor Bajde, ki bi lahko še igral v mladinski ekipi NK Bravo je v zadnji tekmovalni sezoni za NK Celje zbral  samo v prvi ligi več kot 2400 minut, igral je v dveh kvalifikacijskih tekmah za ligo Evropa in tudi v finalu pokala NZS. Med ostalimi, ki nam zaupajo pa so še Matic Kotnik, ki je branil prav vse tekme, Miha Zajc, ki je prepričan, da je izbral prav in čeprav si ga v svoji sredini želijo mnogi klubi, pa Blaž Vrhovec, da ne naštevam vseh ostalih.
 

Tudi v novi tekmovalni sezoni bomo treninge v prvoligaškem klubu NK Celje omogočili tudi dvema mladincema NK Bravo. Zagotovili jim bomo priložnost, da pokažejo iz kakšnega testa so. Ali pa bodo uspeli, pa je seveda največ odvisno od njih samih. 
 

Res je, da imamo vpliv, imamo pa še mnogo več, kar je bolj pomembno. Imamo korekten in poslovni odnos, ki temelji na zdravih, realnih osnovah in odlično sodelujemo z vsemi, ki to razumejo in ne iščejo uslug, temveč svojo prihodnost gradijo na zaupanju, delu in zdravi komunikaciji.
 

Prav zato ima NK Bravo in njegovi mladi nogometaši gotovo dovolj priložnosti, da razvijejo svoj potencial. Pa naj bo to v prvi ligi ali tudi v ekipi AŠK Bravo, ki bo startala v jeseni, ali pa tudi v drugih klubih. Pomembna bo odločitev, katera pot za razvoj je najprimernejša, pa tudi odločitev, kakšen cilj si bodo zastavili nogometaši. Ampak brez trdne odločitve, da je za uspehe potrebno odrekanje in trdo delo, bo vse drugo zaman. Res, prihajajo trenutki odločitev. Moj nasvet staršem je: Dobro razmislite o posledicah takšne ali drugačne odločitve in se posvetujte z ljudmi, ki jim zaupate. Prepričani pa morate biti, da sami ravnate prav in da odločitve ne boste obžalovali. Predvsem pa nikoli ne pozabite, da bližnjic do statusa vrhunskega športnika ni.
 

Darko Klarič
predsednik NK Bravo
 

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI