21.4.2013

Predsednikov blog: Usmeritev kluba

Predsednik NK Bravo Darko Klarič v svojem blogu razmišlja o usmeritvah NK Bravo in kaj naš klub ponuja mlademu nogometašu. Kombinacija izobrazbe in veselja do igre je pravi recept za otrokov razvoj. Ravno to ponuja filozofija NK Bravo.
 
Šele 7 let je minilo odkar se je nogometni družini pridružil nov nogometni klub Bravo. V tem času ni dvoma, da se je naša nogometna šola v slovenskem prostoru uveljavila. Klubske mlade selekcije prav v vseh tekmovalnih razredih nastopajo v najvišjem rangu tekmovanja. 

Zavedamo se da smo dosegli uvrstitve v želene lige in zato tudi nimamo več zgolj tekmovalnih ciljev. Bolj kot biti državni prvaki nam je pomembno, da lahko nudimo igranje vsem tudi v članski selekciji.
Seveda si želimo obdržati svoje mesto v najvišjih ligah in preprosto delati še boljše in korak po koraku izboljševati kakovost na vseh področjih. 

Toda našim mladim nogometašem želimo tudi omogočiti, da nogometno pot nadaljujejo po končanem igranju v mladinskih selekcijah. Naša usmeritev je popolnoma jasna. V članski konkurenci ne bomo podpirali profesionalnega nogometa, temveč bomo nudili vsem, ki bodo dali prednost svoji izobrazbi, da se še naprej ukvarjajo z nogometom, preprosto zato ker to radi počnejo. Ekipa AŠK Bravo je naša ponudba in dobra izbira vsem, ki bodo prednost dali dobro urejeni sredini, ki ne bo dala prednost zgolj strogo tekmovalnim ambicijam, temveč kombinaciji  izobraževanja v sozvočju z veseljem, ki ga lahko nudi prijateljstvo in zdrava klubska sredina. Želimo preprosto vzgajati zdrave osebnosti, ki nimajo nerealnih ciljev, temveč verjamejo, da so lahko uspešni na različnih področjih. 
Preprosto se zavedamo, da je ukvarjanje s športom za mlade več kot koristno. Razmišljamo o njihovem osebnostnem razvoju in vrednotah, ki jim jih želimo vcepiti. Predvsem pa, da se zavedajo, da je prav od njih in od vsakega posameznika odvisno kakšne cilje si bo postavil in koliko bo za pripravljen žrtvovati zato, da se bodo sanje morda uresničile.

Bodimo odkriti: Le redki  bodo dosegli nivo, o katerem sanjajo. Nekateri preprosto ne bodo izkoristili svojega talenta, saj ne bodo pripravljeni temu cilju podrediti svoje življenje. Drugim bo preprosto zmanjkalo talenta in kljub pridnosti ne bodo stopili iz povprečja. 

Kljub realnosti s katero se srečujemo vsi, je treniranje nogometa in igranje tekem nekaj kar nam bo kasneje v življenju ogromno pomenilo. Še posebej, če bomo to sprejeli kot odločitev za pripadnost načinu življenja. Ne kot izziv, da bomo igrali v Realu ali Barceloni, temveč preprosto za to, ker to radi počnemo. Če v nogometu ne uživamo, če ne čutimo pripadnosti ekipi in klubu, potem NK Bravo ni pravi klub za vas. 

V našem klubu nobenemu ne obljubljamo, da bo lahko preprosto živel zgolj od nogometa. Zato podpiramo šolo, zato je naša članska ekipa AŠK Bravo namenjena predvsem študentom, vsem tistim, ki se zavedajo kako pomembna bo v prihodnosti izobrazba. Ta vizija pa ne pomeni, da naši nogometaši ne morejo postati tudi profesionalci. Tistim, ki bodo dosegli tak nivo bomo v kolikor bodo dovolj dobri pri tem tudi pomagali. 

V Sloveniji  je več kot sto nogometnih klubov. Izbire je torej več kot dovolj. 

Odločitev za NK Bravo, pa je vendarle tudi izbira za malce drugačno nogometno zgodbo. Filozofijo in vizijo kluba morate razumeti in vam mora ustrezati. Le tako boste v klubu uživali in ga imeli radi in le tako se bo klub skupaj z vami razvijal tudi sam. Prihodnost lahko zgradimo le skupaj.

Nogomet v NK Bravo ni le igra, je način odraščanja, predno vstopite v areno življenja.

Darko Klarič
predsednik NK Bravo 
Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje.
 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI