23.4.2019

MP #97: Sledimo svoji usmeritvi

Vsak od favoritov za naslov prvaka v 2. SNL je v aktualni sezoni že imel obdobje krize. Nafta, Drava in Radomlje so iz različnih vzrokov že zamenjale strokovno vodstvo, medtem ko Tabor Sežana in AŠK Bravo vztrajata ob isti strokovni ekipi.

Kar se nas tiče, je jasno. Trenerji natančno vedo da priložnost vedno ponudimo najprej domačemu kadru, ki že sprejemajo in razumejo našo usmeritev. Podobno je z nogometaši, seveda pod pogojem, da so dovolj dobri in kakovostni ter razumejo realno klubsko filozofijo. Za dobre tako in tako nikoli ni posebnega problema, bistveno je da v pravem trenutku dobijo priložnost. Sam menim, da so te odločitve resnično težavne, od njih namreč zavisi njihova nadaljnja kariera. Za Bijola, Tučiča, Stojinovića in Zaletela so bile te odločitve razumne, saj so dobili priložnost da svoj nedvomni talent dokažejo tudi v prvoligaških klubih. 

Po drugi strani pa je kar nekaj takšnih nogometašev, za katere bi lahko rekli, da bi morda hitreje napredovali, če bi ostali v Bravu. Morda nimam prav, toda osebno menim, da bi morda tako Haris Kadrić kot tudi Domen Potočnik v ekipi NK Bravo hitreje napredovala. Pri nas bi Kadrić celo sezono odigral v članski ekipi, pri Olimpiji pa je doslej za člansko ekipo dobil skupaj le 43 minut priložnosti, dobro zanj pa je, da je lahko igral vsaj še za mladinsko ekipo. Domen Potočnik pa se je takrat odločil za prvoligaški Koper, kjer pa prav tako ni dobil priložnosti.

Tudi zato je bilo naše vodilo, da smo v člansko ekipo priključevali predvsem nogometaše, ki so verjeli, da bo to za njihov razvoj najboljša opcija. Seveda pa ni nujno, da pri tem tudi sami vedno nimamo srečne roke. Ni preprosto najti pravo kombinacijo starejših izkušenih s pravimi mladimi talenti. Še težje je ugotoviti, kdaj posameznik doseže svoj razvojni limit. 

Izkušnje so me naučile, da soodločam predvsem pri zadevah, kjer sem dober. Rad sicer zastavljam vprašanja, toda na strokovnih področjih odgovornost in naloge prepuščam tistim, ki jih poznam in jim zaupam. Nenazadnje imamo vsi, vsak na svojem področju zgolj priložnost, da naredimo kar najmanj napak in da za napredek kar najbolj izkoristimo vsak svojo priložnosti. 

Zaenkrat nam kaže zelo dobro. Trdno sem prepričan, da ne bomo več dovolili, da bi se nam ponovila zgodba iz zadnjih treh tekem jesenskega dela prvenstva, ko smo skupaj osvojili zgolj točko.

Naši nogometaši in njihovo strokovno vodstvo imajo imenitno priložnost, da brez pritiskov spišejo imenitno nogometno zgodbo. Čeprav je v nogometu vedno vse mogoče, pa verjamem, da jim bo uspelo. Seveda pod pogojem, da bodo tako kot doslej, držali skupaj, da bodo ostali skromni in delovni in da jih bo tudi kakšen morebitni poraz znal zgolj podžgati, da bodo igrali le še boljše. Srečno fantje! Mi smo Bravo.


Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 

TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

MEDIJSKI POKROVITELJ