14.4.2019

MP #96: Kaj se mi zdi pomembno?

NK Bravo je nedvomno eden tistih klubov, za katerega lahko rečem, da organizacijsko napreduje iz leta v leto. Ne glede na to, ali se bo članska ekipa AŠK Bravo uvrstila v 1. SNL, ali pa bo obstala v 2SNL in ne glede na rezultate v ostalih selekcijah mladinskega programa, sem več kot ponosen na opravljeno delo mojih sodelavcev, nogometašev nogometne šole in celotnega trenerskega štaba.

Res je, da bo javnost ocenjevala naše delo v glavnem skozi prizmo rezultatov ob koncu sezone, vendar osebno mi več pomeni občutek, da delamo dobro, da so medsebojni odnosi urejeni in da me ni strah za prihodnost kluba.

Padci in vzponi se dogajajo v vsaki sredini in temu se po vsej logiki tudi mi ne bomo izognili. Pomembno je, da v takem primeru nikakor ne smemo pozabiti na vse dosežke, ki smo jim že priča.

Seveda bomo veseli, če se bomo uvrstili v 1. SNL, toda hkrati prav nič razočarani, če bomo ostali v 2.SNL. Za našo ekipo AŠK Bravo to nikakor ne bi bil neuspeh, saj bo klubska sezona 2018/2019 nedvomno najuspešnejša doslej. 7 krogov pred koncem prvenstva smo že zbrali 2 točki več kot ob naši prvi sezoni v 2. SNL ob zaključku sezone.

Imenitno pa gre tudi vsem drugim selekcijam. 16 zaporednih tekem neporaženosti selekcije U 15 je imeniten podvig. Od skupaj odigranih 20 tekem v prvenstvu je edini poraz selekcija doživela davnega 5. septembra 2018, ko so nas premagale Domžale z rezultatom 2:1.

Seveda so zelo dobri tudi rezultat mladincev in kadetov. V nobenem drugem klubu ni toliko mladih, ki zelo zgodaj dobijo svoje priložnosti tudi v starejših selekcijah. Pri tem trenerji zgledno sodelujejo ne glede na svoje interese ali tekmovalne ambicije, razvoj najbolj perspektivnih ima namreč prednost in to je tudi pomembna klubska usmeritev. Pomembno se mi zdi, da je to tudi osnovna filozofija celotnega strokovnega sveta in trenerji imajo ne samo popolno zaupanje, ampak so tudi v celoti odgovorni za napredek nogometašev. Vodstvo kluba se ne meša v strokovno delo, kar je nedvomno pomembna lastnost in v zvezi s tem, dokler napredujemo, ne bo nobenih nepotrebnih dilem. Morda je NK Bravo eden redkih klubov pri nas, kjer so menjave trenerjev prej velika izjema kot pa pravilo. Tudi v primeru morebitnih prestopov v strokovnem štabu se rešitve vedno najprej praviloma poiščejo znotraj lastne nogometne šole.

Prav takšna praksa se mi zdi pomembna in je hkrati tudi posebna značilnost naše nogometne šole. Tudi to je eden ključnih vzrokov za imenitne rezultate vseh naših selekcij.

Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 

TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

MEDIJSKI POKROVITELJ