11.1.2019

MP #87: NK Bravo ima problem

O NK Bravo je v širši javnosti znanega bolj malo. V sredstvih javnega obveščanje so v ospredju rezultati in klubi, ki tekmujejo v prvi državni ligi.
Še posebej v medijih daleč najbolj izstopata Maribor in Olimpija, vsi ostali pa smo za celotno širšo javnost razumljivo več ali manj mnogo manjše zgodbe.

Med poznavalci, ki so bližje slovenskemu nogometnemu dogajanju in celo v vsakem klubu, so mnenja posameznikov vedno lahko različna. Tako se o NK Bravo vedno bolj uveljavlja mnenje, da imamo v naši nogometni šoli trenerje, ki med seboj dobro sodelujejo in dobro delajo z mladimi nogometaši. Ta usmeritev je razumljiva, saj gre za razmeroma rezultatsko neobremenjen in zelo mlad klub, v katerem so zadnji dve leti prioritete podrejene kar najhitrejšemu napredku in vključevanju mladih v člansko ekipo AŠK Bravo. Ta igra v 2. SNL, kar je idealna priložnost za njihovo uveljavljanje. Prav iz mladinskega programa v zadnjih dveh letih prihaja daleč največ mladih nogometašev, ki se jim je že uspelo uveljaviti tudi v prvoligaških klubih.

Kljub številnim prestopom v bolj znane nogometne sredine, pa NK Bravo vseeno uspeva, da mnogi člansko ekipo AŠK Bravo vidijo celo med kandidati za uvrstitev v PLTS. Mnenja o tem, kaj bi bilo boljše za NK Bravo po končani aktualni sezoni, pa zelo deljena.

Mnogi se sprašujejo, ali ni za klub in njegovo usmeritev pri delu z mladimi celo najbolj primerna 2. SNL in trenutna situacija. V samem klubu v zvezi s tem pravzaprav ni nobene dileme. Zelo dobro se namreč zavedamo, da smo športniki, ki težimo k nenehnemu napredku. Nikakor pa ne želimo razvoja prehitevati in zato morebitna uvrstitev v PLTS v začetku sezone ni bila naš tekmovalni cilj. To seveda ne pomeni, da se PLTS vnaprej odrekamo. Pomeni samo, da v naši usmeritvi ta cilj še ne more biti naš edini imperativ. V kolikor si bomo uvrstitev v športnem boju priborili in izpolnili kriterije NZS za licenco, bo to precej več od pričakovanj in bomo izziv seveda skoraj zagotovo tudi sprejeli. Vemo, kaj vse bomo morali organizacijsko še postoriti in dobro se zavedamo, da zaenkrat za PLTS v celoti in objektivno gledano še nismo dovolj dobri. Na tekmovalnem polju bodo seveda največ vpliva imeli igralci in njihovo strokovno vodstvo. Vodstvo kluba pa je jasno povedalo, da trenutna uvrstitev na lestvici pomeni zgolj priložnost, prav v naslednjih mesecih pa pa bo jasno, ali smo za preskok vsi skupaj že dovolj zreli in ko klub tudi dovolj dobri, ali pa bodo to ostale zgolj želje nekaterih, ne pa tudi realna opcija.

Zavedati se moramo, da imamo zato v NK Bravo lahko problem.

Edina prava pot so, tako kot doslej, čisti medsebojni odnosi, jasni tekmovalni in razvojni cilji, družbena odgovornost, pozitivno razmišljanje in prepričanje, da bodo zgolj skupni odnos vseh do dela ter vztrajnost in nepopustljivost na tekmah omogočili napredek. Kam se bomo dejansko uvrstili, bo znano zelo hitro, najkasneje v začetku meseca junija. Kakorkoli obračamo, smo zgolj mi tisti, ki se lahko dokažemo in to velja tako za klub kot za vsakega posameznika in njegove naloge v klubu. Zato moramo, ne glede na to, kako se bo prvenstvo v 2.SNL razpletlo, takoj zavihati rokave in postoriti vse, da bomo za PLTS ustrezno pripravljeni. Nič hudega ne bo, če nam na športnem področju še ne bi uspelo, neopravičljivo pa bi bilo, če na morebitno uvrstitev v PLTS v vodstvu kluba ne bomo ustrezno pripravljeni.

Igralci članske ekipe se bodo na prvem treningu po daljšem premoru ponovno zbrali v torek 15. januarja. Pred seboj imajo priložnost, ki jih sicer ne sme obremenjevati - prej razveseljevati, da dokažejo iz kakšnega testa.  Nekaj dragocenih izkušenj predvsem iz zaključka jesenskega dela prvenstva nedvomno že imamo. Kaj so se igralci in strokovno vodstvo naučili, bomo šele videli. Toda to je le del problema.

Drugi nič manjši pa ni organizacija vseh drugih služb v klubu in v celotnem sistemu, da bo nekega dne zgodba Bravo v PLTS ne samo realna, temveč všečna tudi javnosti. Brez tega in pripadnosti klubu, tudi prave zgodbe ne bo.

V NK Bravo se tega zgolj našega problema, na srečo vsi zelo dobro zavedamo.
 
Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 

TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

MEDIJSKI POKROVITELJ