5.11.2018

MP #81: Odločajo malenkosti

Zgolj še krog in prva polovica prvenstva v 2. SNL bo opravljena. Res je, da če bodo vremenske razmere dovoljevale, se bo prvenstvo nadaljevalo in nogometaši bodo še v jesenskem delu prvenstva potem odigrali še dva kroga. Sledi zimski odmor, priprave in od marca naprej še 13 odločilnih krogov.


Seveda smo s trenutno uvrstitvijo v klubu zelo zadovoljni in če smo iskreni, celo nad pričakovanji. Zasluga gre predvsem samim nogometašem in strokovnemu vodstvu. Moje iskrene čestitke vsem!

Opravičujem se vsem ostalim selekcijam in sodelavcem, če sam morda preveč izpostavljam člansko ekipo. Zelo dobro se namreč zavedam, kaj za celotni klub in širšo nogometno javnost  pomenijo letošnji rezultati članske ekipe. Naše skupno delo namreč postaja vse bolj prepoznavno in nismo več znani zgolj po dobrem delu z mladimi, temveč se počasi korak za korakom tudi v članskem nogometu približujemo klubom, ki  v slovenskem merilu nekaj pomenijo.

To mi osebno pomeni mnogo več, kot zgolj osebna želja po uvrstitvi v PLTS. Smo namreč na pravi poti in samo vprašanje časa je, kdaj bomo dovolj zreli, da se ne bomo prav nič obremenjevali z željami, temveč zgolj z  delom in vsakodnevnim iskanjem napredka , kar edino zagotavlja napredek vsakega posameznika in kluba v celoti.
Vsi se v klubu  namreč zelo dobro zavedamo, da še zdaleč nismo najboljši v 2. SNL. Zelo dobro delajo tudi ostali klubi in zavedati se moramo, da prav vsaka nova tekma, ki je pred nami, ni nič drugega kot priložnost, ali bomo v njej zmagali, ali pa bomo poraženi. V tako konkurenčni ligi kot je v tej sezoni 2. SNL razlike med najboljšimi odločajo zgolj malenkosti. Na zadnjih dveh domačih tekmah smo se o tem spet lahko prepričali, saj bi se tako tekma z NK Brda kot tudi tekma  z NK Drava prav lahko končali tudi drugače. Smo imeli morda tokrat več sreče kot nasprotnik, zdaj ni več pomembno. V končni uvrstiti bodo štele zgolj točke.

Nogomet ti na kratek rok včasih da, včasih vzame. V glavnem pa na daljši rok nagradi predvsem tiste, ki na svoji jasno začrtani poti vztrajno in iz dneva v dan delajo na stvareh, ki se jih da izboljšati. Tako edino lahko  iz cele vrste malih stvari počasi raste velika zgodba.

Zato se je potrebno po vsaki zmagi in vsakem porazu vprašati, koliko smo v resnici že dobri in kaj lahko naredimo, da bomo kot posamezniki in ekipa boljši.

Tako preprosto je to in nič drugače. Tisto kar me najbolj veseli, je spoznanje, da se tega vedno bolj zavedajo prav vsi v klubu in da smo se še vedno pripravljeni učiti.

Zato se mi sploh ne zdi pomembno, da bo ekipa zadnje 3 tekme igrala v gosteh in da bodo igrišča vedno slabša in bolj zahtevna. Pomemben bo zgolj naš pristop in kaj bomo naredili na igrišču. Vse ostalo je zgolj filozofija.
 
Darko Klarič
častni predsednik in ustanovitelj NK Bravo

TUKAJ najdete vse bloge iz rubrike MOJ POGLED

MEDIJSKI POKROVITELJ