15.9.2019

MP #124: Pravi trenutek

Potem, ko je naša članska ekipa konec maja z osvojitvijo naslova prvaka 2. SNL in z uvrstitvijo v 1. SNL zabeležila svoj doslej največji športni uspeh, so se začele priprave na prvo sezono kluba v 1. SNL.

Vsi smo se zelo dobro zavedali, kaj to pomeni, seveda pa je bilo veliko vprašanje, ali bomo kos izzivu, ki ga udeležba v najkakovostnejšem razredu slovenskega nogometa prinaša našemu klubu.

Čeprav je za nami šele četrtina odigranih prvenstvenih tekem 1. SNL v sezoni 2019/2020, pa že lahko razpredamo o prvih vtisih in ugotovitvah, ki smo jim priča.

Kar se NK Bravo in naše članske ekipe tiče je nekaj že povsem gotovo: V 1. SNL nikakor ne želimo biti outsider in niti ne klub, ki bi ga kdorkoli lahko v naprej odpisal ali uvrščal med kandidate za izpad. Seveda je pot do obstanka še zelo dolga in prav nič ni v naprej zagotovljenega. Toda po vsem opravljenem v poletnih mesecih, naši organizaciji delovanja, zaradi dobrih medsebojnih odnosov, smo ustvarili tim, na katerem gradimo svoj optimizem.

NK Bravo zdaj ni samo drugi nogometni klub v prestolnici, temveč postaja prepoznaven tudi širše po Sloveniji. Pravzaprav se nam že drugo sezono zapored dogaja, da je vsaka tekma za nas enako pomembna, tako kot vsak dan v opravljanju številnih nalog.

V minuli sezoni smo se ves čas v spomladanskem delu prvenstva z ramo ob rami borili za naslov prvaka predvsem s sežanskim Taborom, letos v vsaki tekmi tekmujemo predvsem, da napredujemo in si zagotovimo obstanek. Toda nič manj kot točke na igrišču ni pomembno vse opravljeno delo v klubskih pisarnah. Vsi, ki delujejo v njih in okoli kluba niso nič manj pomembni kot igralci na terenu. Res je, da niso deležni take pozornosti, toda njihovo delo zato ni prav nič manj pomembno. Če mi dovolite primerjavo: so kot pridne čebelice, ki nenehno nabirajo med in nam omogočajo, da se vse odvija tako, kot si samo želimo.

Ko smo gradili klub, o članskem moštvu skorajda ni bilo govora. V zadnjem letu bi lahko dobili napačen vtis, da našo nogometno šolo zanemarjamo. Resnica pa je, da se enako dobro kot doslej, še naprej ukvarjamo z vsemi selekcijami mladinskega programa. Resnica pa je, da veliko časa posvečamo delu in razmišljanju, kako najboljšim med njimi omogočiti najboljšo razvojno pot. Iščemo rešitve, saj si nikakor ne želimo razvoja kluba zgolj z močno člansko ekipo. Toda zato ni dovolj le naš interes, potrebno bo poiskati klube, ki bodo v sodelovanju videli in prepoznali tudi lastno vizijo. Verjetno se to ne bo zgodilo jutri, toda vizija je prava in slej ko prej bo do tega nedvomno prišlo. Vprašanje je zgolj, kdaj bo zato napočil pravi trenutek in bodo ljudje v klubih spoznali, da je to razvojno smiselno in potrebno.

Kot novinci smo se po prvi četrtini prvenstva prvič pomerili z vsemi prvoligaškimi ekipami. Izkupiček 3 zmage in prav toliko porazov, 2 neodločena izida in skupaj 11 točk nam daje upanje, da lahko postanemo stabilen prvoligaš.

Seveda pa bo bolj bistveno prihodnje opravljeno delo in sodelovanje vseh v našem klubu. Trenutno smo na zelo dobri poti, kar je predvsem zelo dober temelj, na katerem lažje gradimo svojo prihodnost.

Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 

TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI

MEDIJSKI POKROVITELJI