11.8.2019

MP #118: Tokrat ni šlo

V 5. krogu 1. SNL je bila naša članska ekipa tretjič poražena. Seveda si nihče ne želi porazov, so pa ti sestavni del nogometne igre. Aluminij je zasluženo zmagal, rezultat 1:0 je bil dovolj, da so šle 3 točke skupaj z zelo dobro, uigrano in čvrsto ekipo v Kidričevo.

Gostujoča ekipa ni zaman trenutno v samem vrhu slovenskega nogometa. Pozna se jim zelo dobro delo v zadnjih sezonah in jim zato lahko samo čestitamo.

To kar nas lahko veseli in navdaja z optimizmom, pa je dejstvo, da kljub porazu nikakor ne smemo biti razočarani. Tokrat pač nismo bili dovolj dobri, da bi si zaslužili kaj več, čeprav smo bili zelo blizu tudi neodločenemu rezultatu. Pravzaprav ne smemo pozabiti, da smo bili še pred kratkim drugoligaši in realno nikakor ne moremo pričakovati drugega, kot naš ogorčen boj za obstanek v prvoligaški druščini.

Tisto kar nas lahko najbolj veseli, pa je fantastičen odziv gledalcev, na katere moramo biti v tem trenutku izjemno ponosni. Kar se dogaja na tribuni stadiona v Zgornji Šiški, si nedvomno zasluži posebno pozornost. Takšno pozitivno energijo - tudi ob porazih - je redko začutiti na slovenskih stadionih. Človek začuti, da je atmosfera na tekmah NK Bravo drugačna, ko ne gre izključno zato, kdo bo premagal ali celo ponižal koga, temveč predvsem zato, da postaja vsaka tekma manjši športni praznik, na kateri je pozitivno izkušnjo ponujena prav vsem obiskovalcem. Ko lahko na tekmi vsak posameznik ali cele družine brez najmanjšega kančka strahu in ne glede za rezultat doživijo pozitivno izkušnjo. To je tisto, kar te pritegne in te vedno znova vrača na prizorišče. Spremljati zgodbo Bravo, pomeni doživljati razvoj in napredek, vzpone in padce pa vendar predvsem neizmerno hotenje, da zmoremo še več. Prav vsi imamo priložnost, da postajamo iz tekme v tekme boljši. Seveda ne gre čez noč in ničesar se ne da prehiteti. Tega se zelo dobro zavedajo vsi, ki jim je zgodba Bravo blizu in poznajo prehojeno pot. Ti preprosto ne morejo biti razočarani, saj čutijo napredek in ga tudi sami želijo soustvarjati. Zato tudi tako srčno navijajo za svoje, jih spodbujajo in jih pozdravljajo tudi ob porazih. Ko človek spremlja vse to, gleda tiste najmlajše in malo manj mlade, resnično ne more postati malodušen. Preprosto začuti, da bi lahko klub vzljubil, ga spremljal in z njim rastel tudi sam.

To je tista Bravova nogometna izkušnja, ki inspirira in hkrati navdušuje. Ko lahko ugotoviš, da tudi poraz ni tragedija, saj natančno veš, da dobremu delu slej kot prej sledijo tudi zmage. In če to resnično občutiš in tako tudi deluješ, potem ne more biti vzrokov za kakršnokoli slabo voljo. Tudi narava nas uči, da za obdobjem slabega vremena, vedno zasije tudi sonce. Zato je edino prav, da nikoli ne obupamo in se veselimo vsakega dne in vseh novih priložnosti. Vsak med nami ima svoje življenje in svojo pot. Je pa vedno lahko zanimivo, če ob tem najdemo nekaj, kar nas lahko povezuje ali spremljal na tej poti. Nogometna izkušnja, ki nam jo ponuja NK Bravo seveda še zdaleč ni edina možnost, postaja pa zanimiva postranska priložnost za druženje vseh tistih, ki jim lahko iz najrazličnejših vzrokov to tudi nekaj pomeni.

Nikoli ne bomo vedeli v naprej, kakšen bo športni rezultat, vsi pa imamo priložnost, da smo del dogodka, pri tem sodelujemo, ga skupaj soustvarjamo in ga vsak izmed nas na svoj način doživljamo.  

Prostor za rast nedvomno obstaja, vendar prav nič ni samoumevno. Nekaj graditi vedno pomeni ne samo velik izziv, temveč še mnogo več. Potrebno so razumevanje, potrpežljivost in vztrajnost saj čudežev ni moč kar ustvariti. Do njih je običajno dolga pot, polna težav, pasti in neuspehov.

NK Bravu je doslej že marsikaj zelo dobro uspelo. Bo pa letošnja sezona nedvomno nov zelo velik preizkus za vse, ki jim ni vseeno za klub.

Zaenkrat je odziv gledalcev za naše razmere izjemen. Klubu stojijo ob strani tudi v obdobju ko je porazov več kot je zmag. To je po svoje presenetljivo in morda predstavlja celo svojevrstno upanje, da so ljudem zelo pomembna tudi vrednote, ki jim jih klub predstavlja.

Sam verjamem, da je NK Bravo že dovolj trden, da bo uspešno kos najrazličnejšim novim preizkušnjam. Da ne bo lahko, smo se namreč zelo dobro zavedali, po drugi strani pa je ravno to tudi naša priložnost. Hvaležni smo prav vsem, ki nam stojite ob strani. Seveda pa se izjemno dobro zavedamo, da je največ odvisno zgolj od nas samih, ki delamo in živimo za klub.

Storili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo v skladu z našo usmeritvijo in filozofijo delali tako, da vas ne bomo razočarali. Prav nobenega razloga ni, da bi kdorkoli obupal nad nami.


Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 

TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

MEDIJSKI POKROVITELJ