2.8.2019

MP #115: Čestitke za nov imeniten prestop

NK Bravu je uspel nov imeniten prestop. Žan Jevšenak je podpisal pogodbo z Benfico iz Lizbone.

Zakaj sem vesel za vsakega mladega nogometaša, ki mu uspe odhod v tujino? To namreč pomeni, da bravova nogometna šola postaja vedno bolj znana tudi izven Slovenije.  Le tako bomo novim mladim igralcem iz našega mladinskega programa nogometne šole ponujali profesionalne ali štipendijske pogodbe in jih priključili članskemu moštvu, nogometašu, ki odhaja v bogatejši klub pa omogočimo boljšo materialno osnovo za njegov nadaljnji razvoj.

Seveda je prva in zadnja odločitev vedno na strani vsakega nogometaša.

Žan Jevšenak je skupaj s svojimi starši sprejel ponudbo in priložnost, ki mu jo je ponudil portugalska Benfica. Tu pravzaprav ni kaj za dodati. Seveda med množico mladih v naši nogometni šoli, le redkim uspe tako hiter preskok na nogometni poti. Toda ravno takšni primeri so dokaz, da se tudi iz Slovenije lahko talenti prebijejo v zveneče evropske klube. To da nam je že večkrat uspelo realizirati odmevne prestope tudi iz NK Bravo, priča o kakovostnem delu, kot tudi vedno večjemu znanju naših sodelavcev, kot tudi agentov s katerimi korektno sodelujemo.

Zato tudi ni presenetljiv, vedno večji interes mladih, da se priključijo NK Bravu. V njem prepoznavajo in vidijo, da usmeritev v mladinskem programu ni osredotočena zgolj na tekmovalne uvrstitve posameznih selekcij, temveč v zagotavljanju večjemu številu mladih priključenih članskemu moštvu. Takšna usmeritev našega strokovnega vodstva se namreč v celoti sklada s klubsko filozofijo, mladim ponudi optimalne pogoje za njihov nogometni in osebnostni razvoj.

Temelj vsemu pa so urejeni medsebojni odnosi in spoznanje, da imamo vsi predvsem priložnost, sledimo zastavljenim ciljem in nalogam, ki jih moramo opraviti.

Seveda se vsi zavedamo, da vsem ne bo uspelo, uresničiti svoje sanje.

Toda že samo spoznanje, da imamo na različnih področjih našega delovanja vedno več usposobljenih sodelavcev je zelo dobra osnova za napredek kluba. Z njim pa tudi vseh, ki z nami sodelujejo.

Zato moje čestitke vsem skupaj, ki so uspešno realizirali pestop! Žanu Jevšenaku pa želim vso srečo na nadaljnji športni poti.

Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 

TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI

MEDIJSKI POKROVITELJI