18.7.2019

MP #113: Nikoli ne bomo obupali

Začetek sezone 2019/2020 je potrdil naša pričakovanja. Razlika med 1. SNL in 2. SNL je nedvomno velika, vendar tudi cilj obstanek v 1. SNL v nobenem trenutku ne sme biti nedosegljiv. Lahko doživimo še mnoge poraze, toda nikoli se ne bomo predali. Do zadnjega kroga se bomo borili za naš zastavljeni cilj. Zame sodelovanje v 1. SNL namreč ni nič drugega kot priložnost za vse, ki v projektu sodelujemo, da vsi postopoma postajamo še boljši kot doslej.

Pravzaprav je to edina pot in dokler bomo realno ocenjevati razmere, jih pravilno načrtovati in delovali, me ni strah prihodnosti. Če ne bi verjel v to, ne bi nikoli zbral poguma, da ustanovim nov klub.

Po prvi domači tekmi z Olimpijo, sem bil kljub porazu zelo zadovoljen. Seveda bi si srčno želel naše zmaga, toda nasprotnik je bil tokrat preprosto boljši. Se pač zavedam, kar sem že zapisal, da je za nas že samo uvrstitev v 1. SNL zelo velik uspeh, ki je morda prišel malce prezgodaj.

Danes sem vesel, da se je to že zgodilo. Ne glede na končni razplet prvenstva lahko ugotavljam, da se vsi moji sodelavci neizmerno prizadevajo, da bomo na vseh področjih delovanja kluba naredili pomembne korake v razvoju in našim privržencem dokazovali, da nam lahko zaupajo.

To želimo narediti na svoj način, čeprav se zavedamo, da bodo za javnost najbolj pomembni predvsem rezultati. Naša zgodba nikoli ne bo temeljila na, kot včasih zasledim, na finančnih temeljih, saj dobro vem, da se takšni poizkusi običajno slabo zaključijo. Finančna disciplina je zame izjemno pomembna, vendar mora večino potrebnih sredstev zagotavljati produkt sam.

Proračun NK Bravo bo zaenkrat primerljiv s klubi od katerih se pričakuje realna uvrstitev v spodnjo polovico klubov 1. SNL. Za kaj več bomo morali zelo dobro delati in sprejemati zelo tehtne odločitve. Zgolj želje so namreč mnogo premalo.

Tisto kar me zelo veseli, je da vsi v klubu takšno filozofijo razumejo in sprejemajo. Tudi zato ni nevarnosti, da bi naš proračun postal milni mehurček, ki bi se nekega dne razpočil in bi se spet vrnili na začetek. Ne, to se ne bo zgodilo, najslabši scenarij je morebitni izpad v 2. SNL.

Seveda o takšnem scenariju nikoli ne razmišljam, ampak predvsem o tem, da je pot da postanemo stabilni prvoligaš trdno v naših rokah. Seveda pod pogojem, da se vsi zavedamo svoje odgovornosti in priložnosti, ki jo imamo.

Svoje sodelavce zelo dobro poznam, kot tudi strokovno vodstvo in naše nogometaše. Res je, da trenutno še nismo med najboljšimi. Po drugi strani pa tudi dobro vem, da smo skupaj zbrani takšni sodelavci, za katere lahko trdim, da preprosto nikoli ne bomo odnehali. Zato nas v nobenem primeru ne odpišite prezgodaj. Preprosto zato, ker se zavedamo, da lahko postopoma postanemo boljši in dovolj dobri, da svoje cilje dosežemo.


Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 

TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

MEDIJSKI POKROVITELJ