10.5.2019

MP #100: Neverjetne zgodbe

Obe polfinalni tekmi letošnje lige prvakov prav gotovo niso pustile hladnega nobenega ljubitelja športa in nogometa. Znova smo se lahko prepričali, kako zelo nepredvidljive so lahko nogometne zgodbe. 

Nisem strokovnjak, niti psiholog in nikakor ne želim preveč filozofirati. Vsak izmed nas ima priložnost, da si ustvari povsem svoje mnenje. Zame je ključno predvsem to, da dokler sodnik zadnjič ne zapiska, preprosto tekme še ni konec in da tudi še takšno vodstvo ne pomeni, da je bitka dobljena. 

Neverjetni preobrati, ki smo jim bili priča na obeh polfinalnih tekmah, so dovolj zgovorni že sami po sebi. Če se to dogaja na tako pomembnih tekmah najboljšim, potem je to možno, da se zgodi praktično na vsaki tekmi. V eni sami tekmi so tudi največji favoriti zgolj le favoriti na papirju. 

Kaj se iz vsega lahko naučimo v NK Bravo? Predvsem dejstva, da se spodrsljaji lahko zgodijo tudi najboljšim. To nikakor v nobenem primeru ne sme biti izgovor, temveč zavedanje, da se to dogaja in da se to lahko zgodi tudi vsaki ekipi. Šele če bomo, ne glede na trenutni rezultat, maksimalno osredotočeni na igro do zadnjega sodnikovega žvižga, bomo dovolj dobri, da po tekmi, ne bomo imeli razloga, da bi karkoli obžalovali. 

Nikoli ne bomo zmagali prav vseh tekem, imamo pa vedno priložnost, da se učimo, da napredujemo, da se znamo po porazih hitro pobrati, predvsem pa da postajamo vedno bolj učinkoviti, da postajamo skupaj boljši. 

Vsaka naslednja tekma je zato za nas zgolj priložnost, njen rezultat pa ni v naprej predvidljiv. Na posameznih tekmah je namreč, kot smo se lahko prepričali na obeh polfinalnih tekmah lige prvakov, tudi nemogoče lahko vedno mogoče. 

Takrat, ko si zaradi trenutne prednosti morda že le za hip zadovoljen in samo pomisliš, da je zmaga že blizu, se morda prav zato poveča tudi možnost da se to ne zgodi. Tudi zato je trenutni rezultat mnogokrat varljiv, saj lahko vsak dosežen ali prejet gol bistveno vpliva na nadaljnji razplet tekme. 

Zato je največja moč ali prednost posamezne ekipe ravno v tem, kako se znajo glede na okoliščine odzvati nogometaši kot posamezniki in ekipa v celoti. Članska ekipa NK Bravo je na dobri poti, da postane še boljša, ali pa da je dosegla svoj limit. Kaj bo v prihodnosti, ne bo odvisno ne od čustev in ne od želja posameznikov, temveč od našega skupnega odnosa, da se bomo znali realno odzvati na vse okoliščine, ki smo jim priča v okolju v katerem živimo. 

Zato nikoli ne prehitevajmo, temveč se veselimo vsakega na videz še tako majhnega napredka. Nenadni veliki premiki ali nerealna pričakovanja imajo lahko povsem drugačne posledice, kot si jih morda bolj želimo ali pa nam to omogočajo naše realne možnosti. 

Sami o ligi prvakov resnično lahko le sanjamo, smo pa realno sposobni, da v konkurenci slovenskega nogometa dosežemo in stopimo korak naprej. Nenazadnje je to, ne glede na končno uvrstitev, dokazala že iztekajoča se sezona.

Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 

TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI

MEDIJSKI POKROVITELJI