5.6.2019

Iz dnevnika častnega predsednika - 6. del

Pred tekmo 25. kroga v 2. SNL sem razmišljal o ljudeh, ki vodijo klube, kot so npr. Radomlje, Ilirija in Brinje. V večini primerov so to intelektualci, uspešni podjetniki, ki imajo radi šport in še posebno nogomet. To, kar še posebej cenim so njihove zelo uspešne nogometne šole in entuziazem pri delu z mladimi. Med nami pravzaprav ni velike razlike, podobno razmišljamo in si zelo prizadevamo, da smo uspešni. V članski konkurenci je le Radomljah že dvakrat uspelo, da so bili član 1 SNL, pa se tam niso uspeli obdržati.Kaj bomo morali sam storiti, da bo morda Bravova zgodba drugačna? Seveda če se sami uspemo uvrstimo v 1. SNL? Razmišljal sem o dogodku izpred mnogih let v Celju, ko smo se s celjskim Publikumom prvič uvrstili v finale slovenskega pokala, ki ga je osvojila ljubljanska Olimpija, mi pa smo z njimi igrali v finalu. Spominjam se, da smo po finalu v Celju imeli skupno večerjo. Seveda so bili zaradi zmage bolj veseli pri Olimpiji, mi pa smo se veselili, ker smo vedeli, da bomo kljub porazu prvič tekmovali v evropskem pokalu. Da je nogomet zelo resen posel sem spoznal, ko smo se prvič začeli pripravljati za premierni nastop na mednarodni sceni in ko me je, le nekaj dni po opravljenem žrebu, poklical izvršni direktor Arsenala. Londončani bi bili naš naslednji nasprotnik, v primeru, da bi nam uspelo izločiti danski Odense, s katerim smo igrali v predkrogu. Čeprav pri Arsenalu niso vedeli, kako se bodo naši tekma z danci končali, so obiskali Celje, da natančno definiramo podrobnosti o tekmi v Celju, čeprav je bilo popolnoma jasno, da so naše možnosti, da izločimo Odense, zelo majhne.

Čeprav še prav nič ni bilo odločeno, da se bo članska ekipa AŠK Bravo uvrstila v 1. SNL, je ta možnost  ob koncu meseca aprila vendarle zelo realno obstajala, zato sem v dneh velikonočnih praznikov spoznal, da se moramo, tako kot so me to naučili pri Arsenalu, tudi sami zavedati, da se bomo takoj, ko bo jasno, ali bomo v prihodnji sezoni igrali v 1. SNL, zelo resno začeti ukvarjati tudi s tem projektom. Pravzaprav sem bil Angležem za to izkušnjo zelo hvaležen. Pravočasno priprava vodstva kluba na morebitne uspehe in njihove posledice je mnogo bolj pomembna od veselja, ki ga prinese sam uspeh. Ta lahko traja dan ali več, sezona v 1. SNL pa je za klub, ki bo sploh prvič tekmoval v 1. SNL, nekaj povsem drugega.

Danes zveni morda zelo nenavadno, ampak po zmagi nad Ilirijo sem za trenutek razmišljal, da bi sestavil “krizni štab” za primer opcije A in naše uvrstitve v 1. SNL, saj nam je bila opcija B (nadaljevanje v 2. SNL), več ali manj poznana. Toda zdelo se mi je prav in športno, da najprej končamo prvenstvo. Zdaj to odločitev deloma obžalujem.

Preberite še:
Iz dnevnika častnega predsednika - 1. del
Iz dnevnika častnega predsednika - 2. del

Iz dnevnika častnega predsednika - 3. del
Iz dnevnika častnega predsednika - 4. del
Iz dnevnika častnega predsednika - 5. del


Darko Klarič

častni predsednik NK Bravo

Foto: Sportid.com/Vid Ponikvar


MEDIJSKI POKROVITELJ