4.6.2019

Iz dnevnika častnega predsednika - 5. del

Četrtfinalna tekma pokala MNZ Ljubljana med člansko ekipo AŚK Bravo in Ivančno Gorico me je še enkrat prepričala o pravilni usmeritvi celotnega našega dela. V ospredju nikakor ni bila zmaga, temveč spoznanje, kako dobro delajo trenerji v mladinskem programu in posledično zavedanje, koliko mladih talentov pravzaprav imamo. 

Ugotavljam da je med našimi mladci kar nekaj zelo perspektivnih, ki, v kolikor bodo ostali trdno na tleh, ostali potrpežljivi in bodo pripravljeni nadaljevati s trdnim delom, lahko naredijo postopen napredek. Izbrati pravo pot je umetnost, ki jo naša nogometna šola zelo uspešno razvija. Njihove zmage sem bil zelo vesel.

Toda vrnimo se k 2. SNL. Pred nami je bil 24. krog in šišenski derbi, kjer je bila naša ekipa na papirju favorit. Toda Iliriji je gorelo pod nogami, v boju za obstanek so se krčevito borili za točke. Pred nami je bil nov zrelostni izpit in priložnost, da zadržimo vodstvo na lestvici. Seveda sem smo se zavedali, da je dvoboj potrebno dobiti na igrišču, saj se vsaka tekma prične z rezultatom 0:0. 

Velikonočna sobota nas je pričakala s prijetnim lepim vremenom, na tekmi pa se je zbralo lepo število gledalcev. Z zmago na pokalni tekmi je ekipa AŠK Bravo spomladi vknjižil že sedem zaporednih zmag, spraševali smo se, ali lahko še nadaljujemo zmagovito serijo. Lahko zmagamo tudi v prvenstvu sedemkrat zapored, kot je v letošnji sezoni že uspelo Taboru iz Sežane? Po dveh zaporednih zmagah si je Ilirija zelo želela ugodnega rezultata, toda naši fantje so bili znova odlični in po zmagi z 2:0 ter ob neodločenim izidu Tabora smo prednost na lestvici uspeli povečati na štiri točke. Toda šest krogov pred koncem prvenstva smo vedeli, da ni prav nič še odločeno. 

V 25. krogu je sledilo gostovanje v Radomljah, kjer so po menjavi trenerja prebrodili manjšo krizo. Po dveh zaporednih zmagah in drugem zaporednim neodločenim rezultatom Tabora, so za drugim mestom zaostajali zgolj za štiri točke, kar jim je realno omogočalo upanje, da se še borijo za uvrstitev v dodatne kvalifikacije. Potem, ko smo z njimi v jesenskem delu prvenstva izgubili na domači tekmi, in glede na vse okoliščine, nam je bilo povsem jasno, da je pred nami ponovno izjemno težka preizkušnja, v kateri bi si lahko z zmago praktično že zagotovili najmanj drugo mesto v prvenstvu.

Preberite še:
Iz dnevnika častnega predsednika - 1. del
Iz dnevnika častnega predsednika - 2. del

Iz dnevnika častnega predsednika - 3. del
Iz dnevnika častnega predsednika - 4. del

Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo

Foto: Sportid.com/Vid Ponikvar


MEDIJSKI POKROVITELJ