16.1.2018

Grabić: Veseli nas, da jedro ekipe ostaja

V začetku pripravljalnega obdobja na spomladanski del sezone 2017/18 je trener ekipe AŠK Bravo Dejan Grabić predstavil načrt in potek priprav do marca 2018. Člani bodo odigrali nekaj več pripravljalnih tekem, do začetka februarja pa bodo po ustaljenem programu trenirali na igriščih ŠPL-ja. Na treningih je tudi nekaj novih obrazov.   

 

Koliko si razmišljal in koliko in pogrešal nogomet v tem zimskem odmoru?
O nogometu sem v tem ''prostem'' času razmišljal veliko. To je obdobje, ko si lahko ogledaš kakšno tekmo več, ko imaš priložnost pogledati kakšen drug trenažni proces. Toda v tem mesecu sem pogrešal naše fante, igrišča na ŠPL-ju in delo na terenu.

Kakšen je načrt priprav do začetka spomladanskega dela?
Do prve prvenstvene tekme imamo 8 tednov, zato imamo dovolj časa, da na klasičen, nam že znan način pristopimo k pripravam na spomladanski del sezone. V prvih dveh tednih bomo začeli s prijateljskimi tekmami, ki jih bomo odigrali 7. Torej nekaj več, kot poleti. Pred tem pa bo na ''sporedu'' osnovna kondicijska priprava in stopnjevanje obremenitev v osnovni vzdržljivosti in osnovni moči.

Naš način igre bomo poskušali razviti skozi več vrst igralnih sistemov. Zavedamo se, kaj trenutni zasedbi naše ekipe najbolj ustreza. To smo razvijali celotno jesen, sedaj pa bomo dodali še nekaj dobrih rešitev, ki bodo ugajale naši ekipi. Do začetka prvenstva, v začetku marca, bomo poskušali uigrati še nekaj dodatnih taktičnih variant.

Na tem mestu naj povem, da je zelo pomembno, da je jedro ekipe ostalo, da smo s fanti zadovoljni in da lahko nemoteno, v našem ritmu nadaljujemo s pripravami.

Koliko se je ekipa spremenila v primerjavi z jesenskim delom sezone?
Kot sem že omenil, je jedro ostali nespremenjeno. Trenutno na treningih po posebnem programu delal Nejc Filipčič, ki opravljal rehabilitacijo poškodovanega kolena. Upamo, da se bo Marcel Kene že naslednji teden povsem enakovredno priključil ekipi in da je poškodba kolena preteklost.

Tudi vratar Domen Gril je nov igralec med člani. Sicer bo z nami treniral, a bo do konca sezone še vedno branil za mladinsko selekcijo. S tem bo izpostavljen nekoliko težjim izzivom na vsakem treningu.

Z nami trenirata še dva nogometaša, ki nista naša člana. Luka Gajić se nam je priključil do konca sezone, a bo z nami samo treniral, ker mu pravila NZS ne dovoljujejo igrati do konca te sezone. Bil je namreč član NK Olimpija, kot posojen nogometaš pa je jeseni igral za NK Krško. Ker gre za kakovostnega igralca z pozitivnimi karakternimi lastnostmi, smo veseli, da trenira z nami in je v naši sredini zelo dobrodošel.

V začetku priprav pa bo z nami tudi Džengis Čavušević, ki potrebuje treninge z ekipo. Trenutno išče klub v tujini in glede na to, da gre za bivšega reprezentanta in igralca, ki je zadnjih nekaj let igral v Švici, ga bo verjetno hitro našel. Mi mu samo pomagamo pri trenažnem procesu.

V prvih dveh dneh priprav so člani AŠK Bravo opravili tudi testiranja na Fakulteti za šport, kjer bodo trenerji dobili natančen pogled v trenutno pripravljenost članov.

 

#priprave2018

#podpiramoBravo

 

Srečko Ferlež Foto: Martin Rigler


MEDIJSKI POKROVITELJ