13.3.2018

FOTO: Mladinci in kadeti začeli z zmago

Po dolgem zimskem premoru in nekaj nepredvidljivih odpovedi tekem v minulih tednih, se je prvenstvo vendarle nadaljevalo tudi za ekipi U19 in U17. Mladinci, ki so ena najmlajših ekip v tekmovanju, so prišli že do svoje 11. zaporedne tekme brez poraza. tokrat so ekipo aluminija premagali s 3:1. Kljub temu, da je ekipa Aleša Arnola znova izgubila nekaj nadarjenih fantov, ki so naredili nov korak naprej (članska ekipa), je nivo igre še naprej izjemen. Omenjena serija mladince drži na visokem 2. mestu na tabeli. Za povrh so do nove zmage prišli tudi kadeti. Položaj ekipe U17 na elstvici ni tako dober, vendar ob izenačeni sezoni se da še veliko popraviti.

EKIPA

TEKMA

REZULTAT

VEČ

U19

NK Bravo - Aluminij

3:1 uradni zapisnik tekme 

U17

NK Bravo - Aluminij

2:1

uradni zapisnik tekme

 

Aleš Arnol, trener mladincev, po prvi tekmi nadaljevanja prvenstva: "Po daljšem pripravljalnem obdobju od načrtovanega, smo v zadnjih dveh tednih, že težko pričakovali pričetek prvenstva. Odpovedane tekme so nam oteževale proces, saj zaradi nepredvidiljivosti vremena, ni bilo mogoče idelno načrtovati tedenskega ritma treningov in tekem. Prav zaradi manjka tekmovalnega ritma, je bilo pred tekmo težje predvidevati dogajanje na igrišču."

"V prvem polčasu, smo kljub prejetemu zadetku, prikazali dobro igro. Predvsem nam je v igri manjkala še dodatna usmerjenost v globino, saj smo si glede na premoč, ustvarili premalo čistih situacij za zadetek. Nasprotniki so bili dobro organizirani, ter prežali predvsem na protinapade. V posesti smo zamujali trenutke, kjer bi s podajo več v globino prihajali v lepe priložnosti za dosego zadetka. Predvsem po osvojeni žogi, smo bili premalo ambiciozni in agresivni v igri direktno proti vratom nasprotnika. V drugem polčasu, smo že v uvodnih minutah prikazali bistveno večjo konkretnost ter prešli v vodstvo. V drugem delu 2.polčasa, smo sicer ustvarili veliko število priložnosti in obetavnih situacij, prednost še povišali a v igri preveč izgubilljali organizacijo."

"Za uvod v prvenstvo smo dosegli zasluženo zmago. Dejstvo, da 5 igralcev, ki so po stažu še mladinci redno nastopa v naši članski ekipi in dva iz mladinske generacije že v Prvi Ligi, najbolje potrjuje naše načrte in osnovni cilj. Sestava mladinske ekipe ni v prvi vrsti podrejena rezultatskim ciljem, a vseeno zaenkrat zelo uspešno tekmujemo v prvenstvu. Za kar gredo vse čestitke igralcem, ki s svojim pristopom in kvaliteto potrjujejo svoj potencial."

"Naša zgodba ni enaka drugim, ki nastopajo v 1.SML/1.SKL, zato je vsak rezultatski uspeh v naših očeh še toliko več vreden. Čestitke tudi kadetski ekipi za zmago, kjer sta premierni nastop doživela igralca letnika 2003 in tako potrdila klubsko usmeritev na vseh nivojih."


Aljaž Gornik, trener kadetov, po tekmi z Aluminijem: "Prejšnja dva vikenda so bile naše prvenstvene tekme v zadnjem trenutku odpovedane, kar nam je porušilo ustvarjanje športne forme zato ni bilo za pričakovati, da bomo tekmo proti Aluminiju odigrali optimalno. Kljub temu, da smo naredili veliko napak v fazi branjenja ter bili v napadu preveč površni v pravočasnosti podaj in vtekanj smo uspeli tekmo zmagati. Nobena zmaga ni samoumevna zato čestitke fantom za medsebojno zaupanje, vero v svoje sposobnosti in željo po zmagi. To so temelji na katerih se gradijo vsi ostali nogometni elementi. Tudi v spomladanskem delu prvenstva nadaljujemo s klubsko filozofijo. Tokrat sta na tekmi nastopila dva igralca letnika 2003, ki sta po stažu še igralca U15. Čestitke obema, saj sta oba prispevala velik delež k našemu uspehu. Hkrati pa je potrebno pohvaliti tudi vse trenerje, ki so jih pripravili do tega, da sta lahko uspešno nastopila na tako zahtevni tekmi. Čestitke tudi mladincem, ki so na zahtevni tekmi prikazali kakovostno igro katere plod so bili trije zadetki in zaslužena zmaga."

 

MH
Foto: Darjo Zrimšek


MEDIJSKI POKROVITELJ